Látogatási rend a Mátrai Gyógyintézetben

A mai napon a látogatási tilalom bizonyos korlátozásokkal feloldásra került intézményünkben tekitettel a 15144-1/2022/EÜIG és 15144-2/2022/EÜIG számú határozatokban foglaltara, valamint a 6/2022. (III. 07.) számú utasítására, a Mátrai Gyógyintézetben a látogatási rendet 2022. március 8. kezdődően az alábbiak szerint határozom meg!

A látogatási idő:

hétköznap: 15.00-18.00 óra között.

hétvégén: 09.00-12.00 óra,

valamint 15.00-18.00 óra között.

 

Amennyiben az időjárás engedi a látogatás helyszíne: a betegfelvételhez vezető járdaszakasz melletti parkrész. Amennyiben a beteg nem képes önállóan a mozgásra, akkor a kezelésére kijelölt kórterem.

 

Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra.

A betegek és a hozzátartozók a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában, végrehajtásában kötelesek együttműködni! Ennek megfelelően a látogatók számára orvosi, textil vagy egyéb anyagból készült maszk viselése kötelező oly módon, hogy az orrot és a szájat folyamatosan elfedje!

Ha a beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetőség szerint szabadtéren történjen a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.

 

A portán minden esetben rögzíteni kell, hogy a látogató(k) mely beteget szeretné(k) meglátogatni. Az intézet adottságai nem teszik lehetővé, hogy egyszerre több személy is meglátogathasson egy beteget, kivéve a 3. pontban meghatározott esetet.

 

Minden esetben kötelező valamilyen egyértelmű azonosításra alkalmas személyi azonosító okmány bemutatása.

Ezen rendelkezések visszavonásig érvényesek!

 

Mátraháza, 2022. március 8.

 

 

Dr. Urbán László PhD.

főigazgató főorvos

 

Kapcsolat