Magyar Ápolók Napja

A Magyar Ápolók Napját ünnepelték a Mátrai Gyógyintézetben. Hat éve, 2017-ben Kossuth Zsuzsanna születésének 200-dik évfordulója alkalmából a Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére a Magyar Országgyűlés a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította február 19-ét, hazánk első főápolójának születésének napját. Az intézmény ápolási igazgatója Lukács Károlyné a megemlékezéssel egybekötött ünnepségen adta át a „Kossuth Zsuzsanna Díszoklevelet” elismerve az ápolók kiemelkedő munkáját.

 

Az idei évben a „Kossuth Zsuzsanna Díszoklevél” díjjal Dérné Tóbiás Anikó, a Kardiológiai rehabilitációs osztály ápolónőjét tűntették ki.

Az ápolási igazgató asszony a kitüntetettel kapcsolatban kiemelte:

Kolléganőnk közel négy évtizede dolgozik az egészségügyben, szakápolói beosztásban, három műszakos munkarendben. Munkáját hivatásként éli meg. A betegekkel türelmes, segítőkész. Lelkiismeretes munkájával sikerült kivívnia a megbecsülést mind a kollégák, mind a betegek részéről.

 

A díjátadót követően az ünnepség megemlékezéssel folytatódott. Az intézmény parkjában összegyűlve megkoszorúzták Kossuth Zsuzsanna tiszteletére, 2017-ben létrehozott emlékhelyet.

 

 

 

 

Kapcsolat