Egészségügyi humánerőforrás fejlesztés a Mátrai Gyógyintézetben - EFOP-1.10.2-17-2017-00018

A Mátrai Gyógyintézet sikeresen pályázott és elnyerte az "Egészségügyi humánerőforrás fejlesztés a Mátrai Gyógyintézetben" címmel ellátott pályázatban, 132,88 millió Forint összegű támogatást.

A projekt 2018. január 1-től megkezdte működését és egészen 24 hónapon keresztül működik és segíti az intézmény hummánerőforrás fejlesztését.

Az egészsügyi humánerőforrás területén jelentkező hiányszakmák megszüntetését, a humánerőforrás gazdálkodás támogatását cézó pályázat, kiemelt fontosságú intézményünk számára.

 

Intézményen belül új munkakörben alkalmazás a jól megválasztott szakorvos képzés lehetősége, frekventált szakmai területekre szóló szakorvos képzéseken vettek részt a kórház orvosai.

Új munkakörben foglakoztatott hiányszakmák:

2 fő tüdőgyógyász szakorvos

1 fő immunológus, allergológus szakorvos

1 fő intenzív szakorvos

 

Intézményi létszámbővítés, jelentős szakember utánpótlás valósul meg a hiányszakmás területeken.

Új alkalmazotként állományba kerül:

1 fő onkológus szakorvos

4 fő szakápoló

 

A pályázat keretén belül megalakultak a gyógyító tevékenységet segítő mobil team-ek:

Burn out mobil team 3 fővel

A kiégés a segítő szakmákban észlelhető jelenség. A fizikai és lelki erőforrások kimerülése, a terhelhetőség jelentős csökkenésével jár, aminek hatását számos területen észlelhetjük: hatással van a munkavégzés minőségére és hatékonyságára, valamint az egyén elkötelezettségére munkája iránt, ami végső soron pályaelhagyáshoz is vezethet.

 

A Burnout Mobil Team elsődleges célja kiégés prevenciós tréningek tartása révén az egészségügyi dolgozók mentális egészségének megőrzése és a kiégés megelőzése.

 

Infekciókontroll mobil team 3 fővel

A team működésének fő célja a kórházi fertőzések megelőzése-csökkentése

A team munkájának segítségével a betegek és a személyzet nosocomiális infekció rizikójának felmérése és csökkentése, ezzel a kórházi fertőzések fokozott felderítése és megelőzése a cél.  A személyzet fokozott tájékoztatása és oktatása, valamint a kézfertőtlenítés hatásosságának ellenőrzése, kézhigiénés indikátorok alkalmazásának bevezetése elengedhetetlen.

 

Légzőszervi mobil team 3 fővel

A légzőszervi kezelés gondozás, életvezetési tanácsadás a sikeres rehabilitáció érdekében.

 

A projekt megvalósításának kezdete: 2018.01.01

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.12.31.

 

A pályázat az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretén belül 132 882 740 Forint vissza nem térítendő támogatást használhatott fel, a támogatás aránya 100%.

 

 

Kedvezményezett:

Mátrai Gyógyintézet

3200 Gyöngyös, Hrsz. 7151.

Telefon: +36 37 574 500

Fax: +36 37 374 091

E-mail: igazgatas@magy.eu

Web: www.matraigyogyintezet.hu

 

 

 

 

Kapcsolat