Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Mátrai Gyógyintézetben - EFOP-2.2.19-17-2017-00048

A Mátrai Gyógyintézet az Európai Unió és Magyar Állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretén belül 235,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást használt fel, a támogatás aránya 100 %.

A Mátrai Gyógyintézet a légzőszervi megbetegedések kezelésének országos központja. Az intézmény szakmai, eszköz és kubaturális felszereltségének minősége egyre nagyobb igényeket támaszt a lakosság részéről, mert azon túlmenően, hogy a beteg az egészségügyi ellátást jó minőségben kapja meg az intézményben az ÁNTSZ által gyógyhellyé minősítő klíma - a közismert gyógyító hatása miatt – is növeli az ellátást igénylők számát.

Az intézmény szolgáltatási struktúrája – a kevésbé súlyos betegkörtől, az egészen súlyos betegkörig - nyújt ellátást. A ma már népbetegségnek számító allergológiai, tüdőgyógyászati, kardiológiai esetek ellátása az ország azon területeire koncentrálódik, ahol egyéb természeti tényezők is rendelkezésre állnak a gyógyításhoz. Az intézmény kékestetői telephelye az ÁNTSZ által gyógyklíma hellyé minősített térsége.

A kórház fekvőbeteg ellátó része növekvő számú betegforgalma indokolta, hogy azon betegek, akik nem igényelnek folyamatos fekvőbeteg ellátás lehetőség szerint megfelelő színvonalú felszereltsége mellett történő ellátási formába – a járóbeteg szakellátásba irányítsa betegeit.

A projektnek köszönhetően 10 darab kemoterápiás kezelésre alkalmas kórterem kialakítása, kórtermekhez kapcsoltan akadálymentes fürdőszoba kiépítésével, teljes körű esztétikai felújítása valósul meg. A kivitelezési munkák rendelkezésre álló területe 400 négyzetméter, Mátraháza főépület I. emelet nyugati szárnyban található.

A megvalósítás során érintett fejlesztési szakágak: építészet, erősáram, gépészet, gyengeáram és orvostechnológia fejlesztése.

A pályázat nyújtotta lehetőségek során orvos szakmai eszközök beszerzése is megvalósult, többek között ultrahangos processzor és endoszkópos egység, és ultrahangos videobronchoszkóp, valamint telefonhoz csatlakoztatható ultrahang - echokardiográfiai diagnosztika szakterülethez kapcsolódó beszerzése, valamint video bronchoszkóp -klinikai onkológia szakterülethez kapcsolódó beszerzése történt.

Az intézmény az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretén belül EFOP-2.2.19-17-2017-00048 „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Mátrai Gyógyintézetben” című pályázaton 235,7 millió Forint vissza nem térítendő támogatást használt fel, a tervek szerint a teljes kivitelezési és beszerzési feladatok 2023. júliusára valósultak meg.

 

Sajtóinformáció:

Radír Reklám Kft.

+36205566555

info@radir.hu

www.radir.hu

 

Fotók:

 

Kórterem kialakítási munkálatok 1.Kórterem kialakítási munkálatok 2.

 

 Kórterem kialakítási munkálatok 3.

 

Kapcsolat