Képalkotó diagnosztika fejlesztése a Mátrai Gyógyintézetben – TIOP. 2.2.6. – 12/1B-2013-0047

Projekt bemutatása:

Széchenyi 2020 logóKépalkotó diagnosztika fejlesztése a Mátrai Gyógyintézetben – TIOP. 2.2.6. – 12/1B-2013-0047
A Mátrai Gyógyintézet infrastruktúra és eszközállománya feljesztésével is igyekszik modernizálni működését. A kórház fejlesztési koncepciójába illeszkedő, struktúraváltást támogató eszközfejlesztés megvalósításával beszerzésre kerül egy 32 szeletes CT berendezés, valamint egy digitalis mammográfiás készülék, melyek az intézet röntgen diagnosztikájának digitalis átállását segítik elő.
A berendezések telepítésével épületgépészeti feladatokat is szükséges megoldani. Az intézmény könnyen megközelíthető földszinti részében kapnak helyet az új készülékek.
A digitalis mammográfiás készülékkel az emlőrákszűrés még hatékonyabb módjára nyílik lehetőség és az emlőrák vizsgálat a berendezés segítségével kisebb kellemetlenséggel jár, és az eredményekre is kevesebbet kell várni. A digitalis felvételek és a leletek könnyebben tárolhatók, új vizsgálat esetén pedig egyszerű összehasonlítást tesznek lehetővé.
A 32 szeletes CT berendezés a későbbiekben minimális hardverfejlesztés mellett jelentősebb szoftverfejlesztéssel 64 szeletessé fejleszthető. A gyors készülék segítségével megnő a térbeli felbontás, így a pontosabb értékeket, információkat lehet majd kinyerni. Egy-egy vizsgálat alkalmával több száz felvétel is készülhet és a leletező munkaállomáson az orvos döntése alapján lehet kiválasztani az eltárolásra kerülő képeket.
A új CT-vel részletesebb elemzésre és számos új vizsgálat elvégzésére nyílik lehetőség. A kórház az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretén belül 272,62 millió forint vissza nem térítendő támogatást használhatott fel, a támogatás aránya 100%. A projekt 2015. december 31-ig kerül befejezésre. 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolat:

Kedvezményezett: 

Mátrai Gyógyintézet
3223 Mátraháza, Külterület 1.
Telefon: +36 37 574500
Fax: +36 37 374 091
E-mail: igazgatas@magy.eu 
Webwww.matraigyogyintezet.hu

Közreműködő Szervezet:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
TÁMOP-TIOP Közreműködő Szervezeti
Feladatokat Ellátó Egészségügyi, 
Szociális és Felzárkózási Főosztály

Tájékoztatási és nyilvánossági feladatokat végzi:

Alfabrand Kft.
Telefon: +36/70 383 49 16
E-mail: info@alfabrand.hu
Web: www.alfabrand.hu

 

 

 

Galéria 3.

 

 

 

 

 

 

Kapcsolat