A Mátrai Gyógyintézet orvosi lakások és nővérszállások korszerűsítése - KEHOP 5.2.10

A Mátrai Gyógyintézet vagyonkezelésében lévő orvos és nővérszállások energetikai korszerűsítését célozta a KEHOP 5.2.10 keretében elnyert és sikeresen befejezett projekt. Az intézmény mátraházai egységének területén négy épület, míg a kékestetői egység területén két épület energetikai fejlesztése fejeződött be. A humánerőforrás megtartásának támogatása érdekében is kiemelt szerepe van az épületek infrastrukturális és energetikai fejlesztésének, hisz az intézet speciális földrajzi elhelyezkedése miatt, a Mátra hegységben, nagyobb városokból viszonylag nehezen megközelíthető. A szolgálati lakások fejlesztésével elősegíthető a munkaerő megtartása, valamint hozzájárul az intézmény energia felhasználásának hatékonyságához.

A beruházás segítségével a lakóépületek teljes körű homlokzati nyílászáró cseréje valósult meg. Az épületek homlokzati szigetelése kőzetgyapot hőszigetelés, vakolással és színezéssel válik teljessé.

Az intézmény az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretén belül a KEHOP-5.2.10-16-2016-00017 „Energetikai korszerűsítés a Mátrai Gyógyintézet mátraházai és kékestetői telephelyein lévő nővér és orvosszállásokon” című pályázaton 242,02 millió Forint vissza nem térítendő támogatást használt fel, a támogatás aránya 100 %.

 

Kapcsolat

Kedvezményezett:

Mátrai Gyógyintézet

3223 Mátraháza, Külterület 1.

Telefon: +36 37 574 500

Fax: +36 37 374 091

E-mail: igazgatas@magy.eu

Web: www.matraigyogyintezet.hu

 

Közreműködő Szervezet:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és

Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatóság

 Európai Unió Kohéziós Alap logó

Tájékoztatási és nyilvánossági feladatokat végzi:

Radír Reklám Kft.

Telefon: +36 20 5566555

Web: www.radir.hu

 

Sajtóközlemények:

A pályázattal kapcsolatos sajtóközlemények itt elérhetőek

Projektnyitó sajtóközlemény: Nyitó sajtóközlemény

Projektzáró sajtóközlemény: Záró sajtóközlemény

 

 

Projekt fotók:

Beruházás 1.Beruházás 2.Beruházás 3.Beruházás 4.

Kapcsolat