Pályázatok

 • EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus 0084/NA/2008-3/ÖP-1 pályázat
  A Mátrai Gyógyintézet mindkét telephelyén az energia rendszer műszaki állapota magán viseli az elmúlt évtizedben elmaradt felújítások hiányát. Jelenleg a fűtés pakurával történik, mely környezetkímélőnek egyáltalán nem mondható. A pakura kéntartalma miatt az Intézet által kibocsátott kéndioxid (valamint kéntrioxid együttesen mérhető) mennyisége igen magas. További probléma, hogy a Mátrai Gyógyintézet olajtartályainak engedélyei ideiglenesek, jelen állapotukban a környezetvédelem korszerű igényeinek nem felelnek meg. A fennmaradásukhoz megújítást biztosító műszaki változtatásokra, ezekhez viszont komoly anyagi befektetésre van szükség.
 • SVÁJCI SH/6/4 kódszámú pályázat"Gyógyító régiók"
  Projekt összege: 1.295.805.- CHF Megvalósítási időszak: 2012. január 1. - 2015. november 30. A két régiót érintő egészségturisztikai projekt termékfejlesztéséhez, marketingstratégiájához és a „Gyógyító Régiók” ernyőmárka és almárkáinak hazai és nemzetközi piacon való promotálásához járul hozzá, és az ahhoz kapcsolódó marketingkommunikációs eszközrendszer kialakításához, fejlesztéséhez.
 • Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében elnyert pályázatok - HUSK
  A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program (HUSK) keretében elnyert pályázatok nagyban segítették az intézmény technikai eszközállományának fejlesztését.
 • TÁMOP 6.2.4.A-11 - A foglalkoztatás támogatása a Mátrai Gyógyintézetben
  A Foglalkoztatás támogatása a Mátrai Gyógyintézetben elnevezésű projekt keretében új munkakörben történő alkalmazás ill. létszámbővítés újonnan jogviszonyt létesített dolgozók alkalmazására kaptunk támogatást.
 • Észak-magyarországi régió onkológiai ellátórendszerének fejlszetése TIOP-2.2.5-09/1-2010-0004
  A Mátrai Gyógyintézet mátraházai egységének építési munkálatai az 1924-ben megalakult Tuberculosis Elleni Küzdelem Országos Bizottságának kezdeményezésére 1927 nyarán kezdődtek meg. Az építkezés befejezését követően 1932 június 15-én nyílhatott meg Közép-Kelet Európa legmodernebb és Magyarország legnagyobb közegészségügyi intézménye, a Mátrai Magyar (Királyi) Gyógyintézet mely a korabeli férőhely kapacitásokhoz mérten kiugróan magas, 300 ágyas befogadó képességgel várta a TBC-ben és egyéb légzőszervi megbetegedésben szenvedőket.
 • TÁMOP 6.2.2. Hiányszakmás képzésekkel a Mátrai Gyógyintézet humánerőforrás minőségi fejlesztéséért
  A projekt az Európia Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Projekt neve: Hiányszakmás képzésekkel a Mátrai Gyógyintézet humánerőforrás minőségi fejlesztéséért Rövid leírása: Intézményünk pályázatot nyújtott be és nyert el hiányszakmás képzésekre vonatkozóan TÁMOP 6.2.2 pályázaton belül.
 • Képzési programok a Mátrai Gyógyintézetben - TÁMOP 6. 2. 2. A-11
  Projekt címe: Képzési programok a Mátrai Gyógyintézetben Pályázat azonosítója: 6. 2. 2. A-11 A pályázat teljes költsége: 105 366 800 Ft. Képzési programok a Mátrai Gyógyintézetben Cél: A fennálló humánerőforrás- krízis helyzetének megoldása.
 • A Mátrai Gyógyintézet diagnosztikai központjának kialakítása
  Projekt eredményeképpen a Mátrai Gyógyintézetben magasabb szintre emelkedik a minőségi betegellátás és javul az egészségügyi szolgáltatások hatékonyságának koncentrációja, valamint fejlődik a járóbeteg ellátást nyújtó széttagolt struktúra integrációja.

Kapcsolat